luni, 14 iunie 2010

Pura fictiune.


Dragostea e supraevaluata in filme si in carti . Ati observat? E doar fictiune. Cine ar mai face totul pentru dragoste in zilele noastre? Cine si-ar lasa toata viata in spate doar ca sa fie cu persoana iubita? Cine?

Sa fim seriosi, nimeni nu iubeste cu pasiune precum in filme sau in carti. Cartea bate filmul. Viata bate cartea. Simplu. Cred ca de fapt, toata faza asta cu cartile si cu filmele e de fapt o acoperire. O acoperire a faptului ca, in realitate, lucrurile astea nu se intampla. E pura fictiune. Ca extraterestrii aceia.. martieni sau cum mai vrei sa ii numesti. Ca Superman. E speranta. Speranta ca, daca se intampla in filme, daca se intampla in carti, se va intampla si in realitate. E iluzie. Iluzia ca da, chiar poti fi fericit. Sau da, poti sa iti gasesti "dragostea adevarata".. the one and only.

Si stii, multi cred chestia asta. Multi vor sa creada chestia asta. Cine nu ar vrea? Sa stie ca wow, la un moment dat, atunci cand nu se asteapta, isi va gasi alesul/aleasa. Si se va casatori si va face copii si va trai fericit toata viata. De parca totul ar fi roz. De parca odata casatorit, nu ar mai exista probleme. De parca odata ce ai copii nu ar mai fi probleme. Divorturile sunt din ce in ce mai multe. Familiile destramate, care deja au copii sunt din ce in ce mai multe. Si atunci? Iti ramane sa ramai cu filmele si cu cartile. Iti doresti ca si viata ta sa fie un film. Sau o carte. Pentru ca asa, totul va iesi bine. Asa, vei fi fericit. Asa, esti asigurat.

Un comentariu: